Web Analytics Made Easy - Statcounter

قائم مقام معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به برنامه‌های این دانشگاه در فرایند تزریق واکسن کرونا به شهروندان تهرانی، گفت: در حوزه استان تهران بر اساس آمار تا روز سه شنبه صبح (۲۳ شهریور) مرز تزریق ۲۵۰ هزار دوز واکسن در روز را رد کردیم و این انقلابی در بحث واکسیناسیون در تهران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر شهریار جانبازی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: اوایل هفته گذشته تعداد مراکز تجمیعی واکسیناسیون تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ۴۱ عدد بود. با توجه به تامین خوب واکسن هدف گذاری تزریق روزانه ۳۰۰ هزار دوز واکسن در روز در تهران برای اینکه به پوشش بالایی از واکسیناسیون برسیم، انجام شد. بر اساس این هدف باید از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم تا به عدد اعلام شده برسیم.

وی افزود:  تلقیح حدود ۱۲۰ هزار دوز واکسن در روز سهم مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی است تا به عدد ۳۰۰ هزار دوز واکسن در روز در تهران دست پیدا کنیم و در بازه زمانی ۵۰ روزه واکسیناسیون را کامل کنیم. با همکاری‌های صورت گرفته در سطح نیروهای دانشگاه و داوطلبین در عرض یک هفته تمام مراکز صبح کار بر اساس دستور مقام عالی وزارت دو شیفته شدند و تا ساعت ۲۰ مراکز تجمیعی تلقیح واکسن را انجام می‌دهند ولی بازهم این اقدام کفاف نیاز را نمی‌داد.

وی با اشاره به اقدام بزرگ دیگر در راستای افزایش ظرفیت تزریق واکسن کرونا، تصریح کرد: شیفت کاری مراکز ما با حوزه نظام شبکه بود یعنی در بحث واکسیناسیون مراکز جامع خدمات سلامت مغفول مانده بودند؛ در حالی که چنین ظرفیتی وجود داشت ولی برای اینکه مراقبت‌های بهداشتی اولیه به حاشیه رانده نشود این مراکز به جهت احتیاط زیر بار واکسیناسیون نرفته بودند که پس از تامین فراوان واکسن مقرر شد تا ۶۰ مرکز خدمات جامع سلامت تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در شهر تهران و شهرستان‌های تابع از ساعت ۱۲ ظهر تا ۸ شب تلقیح واکسن را انجام دهند.

جانبازی ادامه داد: اما با این حال استفاده از ظرفیت نهادهای دیگر برای انجام واکسیناسیون نیز نکته مهمی است. الان نزدیک ۱۰ مرکز در حوزه دانشگاه ما واکسیناسیونِ در شبکه بانکی دارند واکسن برای عموم مردم تزریق می‌کنند. اخیرا نیز مقرر شده است از ظرفیت بیمارستان‌هایی با شرایط خاص مانند جداسازی از بخش عفونی و ... برای واکسیناسیون استفاده شود. تقریبا اکثر بیمارستان‌های دولتی و خصوصی که فضای مناسب برای تلقیح واکسن داشتند از روز دوشنبه به آرامی در حال ورود به چرخه واکسیناسیون هستند. تمام این مسائل دست به دست هم دادند تا تزریق روزانه ۴۰ هزار دوزی واکسن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ظرف کمتر از یک هفته به مرز تزریق  ۱۰۰ هزار دوز در روز برسد.

وی گفت: در حوزه استان تهران هم بر اساس آمار تا روز سه شنبه صبح (۲۳ شهریور) مرز تزریق ۲۵۰ هزار دوز واکسن در روز را رد کردیم و این انقلابی در بحث واکسیناسیون در تهران است.

وی افزود: الان تمام نیروهای ما مشغول کار هستند و تمام مراکز بهداشتی شهری و روستایی در شیفت بعد از ظهر تا ساعت ۸ شب فعال هستند و فاصله‌ زیادی با هدف گذاری اعلام شده در تهران نداریم. در کل تا روز سه شنبه ۱۳۵ مرکز تلقیح واکسن در حوزه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی فعال بوده است که این عدد در حال افزایش است. خوشبختانه با پیگیری‌های صورت گرفته دیگر دغدغه‌ای برای واکسن‌های پر تیراژ مانند سینوفارم نداریم و ذخیره خوبی صورت گرفته است و به تبع این موضوع برای تزریق دوز دوم هم دغدغه نداریم. اما برای برخی واکسن‌ها که اندکی محدودیت وجود دارد به اندازه تزریق دوز دوم واکسن نگه‌داری می‌کنیم تا بعدا با مشکل مواجه نشویم.

او در ادامه اظهار کرد: در کنار موارد ذکر شده مقرر شد زمینه‌ای برای مردم محیا شود تا کسانی که امکان یا زمان آن را ندارند که در طول روز برای واکسیناسیون مراجعه کنند، بتوانند تا ساعت ۱۲ شب به برخی مراکز منتخب برای تزریق واکسن مراجعه کنند. الان مرکز خاقانی و مرکز ۱۷ شهریور در خیابان دماوند و بیمارستان شهدای تجریش تا ساعت ۱۲ شب تزریق واکسن را انجام می‌دهند. بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته ورزشگاه تختی، هم به این مراکز اضافه خواهد شد. درحال حاضر مرکز شبانه روزی تزریق واکسن تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نداریم اما اگر احساس نیاز وجود داشته باشد این اقدام صورت خواهد گرفت.

قائم مقام معاون برنامه ریزی ستاد کرونا استان تهران درباره آموزش نیروهای داوطلب مردمی برای تلقیح واکسن، اظهار کرد: با پیگیری‌هایی که در یک ماه گذشته صورت گرفت روز دوشنبه (۲۲ شهریور) موفق شدیم برای تمام کسانی که خواستار و داوطلب ورود به حوزه واکسیناسیون بودند آموزش ۴ ساعته را به اتمام برسانیم و گواهی آموزشی تلقیح و ثبت واکسن را به آنها اهدا کنیم و الان بیش از ۲۰۰۰ نفر نیروی آموزش دیده داریم که خیلی از آنها درحال کمک به ما هستند البته؛ پروسه آموزش هنوز ادامه دارد و مشابه این بحث در دانشگاه علوم‌ پزشکی ایران هم صورت گرفته است.

وی درخصوص تزریق واکسن در منزل برای آن دسته از سالمندان و معلولینی که توانایی و امکان خروج از منزل و مراجعه به پایگاه تجمیعی واکسیناسیون را ندارند، بیان کرد: فرایند انجام واکسیناسیون پروتکل‌های خاص خود را دارد زیرا پس از تزریق واکسن باید تحت نظر باشند و در محل‌هایی باشد که امکان دسترسی به اورژانس و پزشک وجود داشته باشد. به همین دلیل تا این مرحله فعلا تزریق واکسن عمدتا با مراجعه مردم صورت گرفته است. البته مواردی هم داشتیم که آمبولانس برای تزریق واکسن برای افرادی که امکان تردد نداشتند رفته است ولی فکر می‌کنم برای ابعاد وسیع وزارت بهداشت برنامه‌هایی داشته باشد.

وی درخصوص تجمعاتی که در روزهای اخیر در برخی مراکز تزریق واکسن صورت گرفته بود، تاکید کرد: متاسفانه به دلیل برخی اطلاع‌رسانی‌های غیرواقعی مبنی بر عدم وجود محدودیت سنی تزریق واکسن این تجمعات شکل گرفت که اطلاع رسانی هم صورت گرفت که شهروندان تنها با ثبت اطلاعات در سامانه salamat.gov.ir می‌توانند برای تزریق واکسن به مراکز مراجعه کنند. 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هزار دوز واکسن در روز تزریق واکسن تلقیح واکسن برای تزریق صورت گرفت بر اساس تا ساعت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۱۴۶۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!

شرکت داروسازی آسترازنکا اعتراف کرد واکسن کووید19 که با نام «کووید شیلد» عرضه شده بود، ممکن است به عوارض جانبی نادری از جمله لخته شدن خون و تعدادپلاکت های کم منجر شود.

به گزارش مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در ۱۵۰ کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن ۶۰ تا ۸۰ درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود ۵۰ قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار ۱۰۰ میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در ۲۰۲۳ میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: محققان: نگران لخته خون ناشی از تزریق واکسن آسترازنکا نباشید واکسن آسترازنکا از چرخه تزریق خارج شد بزرگ‌ترین سازنده واکسن، تولید واکسن آسترازنکا را متوقف کرد

دیگر خبرها

  • توصیه آژانس دارویی اتحادیه اروپا درباره واکسن‌ کرونا
  • اعتراف یک شرکت تولیدکننده مهم واکسن کرونا به عوارض نادر و لخته خون
  • واکسن سرخک و سرخجه بدون درد از راه رسید
  • آغاز برنامه واکسیناسیون پنوموکوک برای گروه‌های هدف در بردسکن‌
  • اعتراف آسترازنکا: لخته شدن خون و کاهش پلاکت خون!
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • انجام واکسیناسیون پنوموکوک کودکان در استان سیستان و بلوچستان
  • تلقیح و تزریق بیش از ۱۶۱ هزار دز واکسن فلج اطفال در همدان 
  • جزییات استفاده از اولین واکسن سرطان